снимки: БулфотоРаботници полагат арматурните основи, необходими за изграждането  на конструкцията,

...
снимки: БулфотоРаботници полагат арматурните основи, необходими за изграждането  на конструкцията,
Коментари Харесай

Започна оформането на находките в Шишковата градинка във Варна, ще ги покрият със стъкло

снимки: Булфото

Работници поставят арматурните основи, нужни за построяването  на структурата, която ще покрие находките в центъра на Шишковата градинка във Варна с триплексово бронирано стъкло. Това съобщи сътрудник на " Булфото " в морския град.

Дейностите, свързани със съхранението и експонирането на археологическите полезности забави и ремонта на Шишковата градинка. След началото на строителните действия бяха открити археологическите находки. След изследване на обектите от екип на РИМ-Варна, което също лиши време, беше открито и оповестено, че това са част от късноримска крепостна стена на Одесос и сектор от улична настилка от османския интервал. С оглед запазване на културно-историческото завещание на Варна бе предоставено да бъде направен план за експонирането на откритията.



Той е подготвен и планува показване на археологията под триплексово бронирано стъкло, с което минимално се променя композицията на площадното пространство, без да се нарушават изискванията за налична среда и пешеходния трафик по ул. " Михаил Колони “ в посока " Приморски парк “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР